L

Skåpoperatör fyller på med 6 Mkr

Och uppemot 24 till ska öppnas före julafton.
Och uppemot 24 till ska öppnas före julafton.
(Bild: Instabox)

En nylig påfyllning med 6 miljoner kronor i riskkapital ska hjälpa Instabox – en ny operatör av utlämningsskåp – att komma upp i ett 30-tal utlämningsställen i Stockholms innerstad före jul.

8 16 Portratt Alexis Priftis Foto Instabox ExpressAlexis Priftis, vd.
(Bild: Instabox)
Transportnytt skrev om Instabox i början av juni, och företaget hade då åtta utlämningsskåp på plats. Nu är ytterligare sju utplacerade, berättar Alexis Priftis, som är vd och en av fyra grundare. Han uppger också att företaget nu har fått in ytterligare 6 miljoner kronor i kapital, efter totalt närmare 3 miljoner kronor i tidigare faser. Med det nya tillskottet räknar Instabox med att kunna ha 30–40 utlämningsställen innan året är slut.

– Det ger oss en ganska bra täckning över Stockholms innerstad, sedan gäller det för oss att locka fler e-handlare, säger Alexis Priftis.

Pilotprojektet sedan förra hösten med inte minst nätapoteket Apotea anses ha fallit väl ut. Även om e-handlarna är en självklar huvudmålgrupp för tjänsterna så är Alexis Priftis angelägen om att framhålla även andra tillämpningar.

– Vi tror på det som mer än en paketautomat. Det kan vara en del av en lösning för ruttoptimering, att man använder det som mellanlagring. Varorna kommer att ligga kvar där man la dem. Nyckeln kan distribueras via sms, till exempel som streckkod eller siffror.

Alexis Priftis vill framhålla att hanteringen av materialflödet på så vis går att bygga in i exempelvis uppdragshanteringssystemen hos företag som har personal i fält.

– Säg att du är servicetekniker och behöver viss reservdel vid viss tid, då skulle det kunna skötas inom företagets ärendehanteringssystem. Vi bygger hela systemet själva och kan lätt upprätta sådana specialkopplingar.

Alexander Kristofersson

Publicerad torsdag, 15 september 2016 10:06

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien