L

Boozt flyttar in hos Catena i Ängelholm

Catenas logistikområde utanför Ängelholm planeras att bli 77 000 kvm.
Catenas logistikområde utanför Ängelholm planeras att bli 77 000 kvm.
(Bild: Catena)

E-handelsföretaget Boozt Fashion flyttar in i ett 43 500 kvm stort lager och kontor utanför Ängelholm under våren 2017. Catenas dotterbolag Queenswall bygger fastigheten och har tecknat ett femtonårigt kontrakt med Boozt. Logent har fått förnyat uppdrag att sköta logistiken.

Catena och Queenswall håller på att etablera ett logistikområde i Norra Varalöv strax utanför Ängelholm. Fastighetsbolagen har myntat namnet E-city Engelholm på området och står inför en investering värd 500 miljoner och en möjlig logistikyta på 77 000 kvm. Catena äger 60 procent av aktierna i Quenswall.

Nu börjar man bygga etapp två i anläggningen och har tecknat ett femtonårigt kontrakt med den snabbväxande e-handelskoncernen Boozt Fashion. Årshyran är drygt 26 miljoner. Den nya fastigheten blir klar för inflyttning våren 2017. 

Logent Group har haft helhetsansvaret för driften i Boozts anläggning sedan 2011 och har nu tecknat ett nytt femårsavtal med e-handelsföretaget. 200 anställda arbetar med uppdraget och Boozt och antalet förväntas öka. Idag är antalet kundorder är omkring 8000 per dag. Omkring 1,5 miljoner produkter finns på lager. 

Publicerad måndag, 22 februari 2016 17:08

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien