L

Linde tar över Volvo Cars truckservice

Linde tar över truckservicen på Volvo Cars fyra svenska anläggningar.
Linde tar över truckservicen på Volvo Cars fyra svenska anläggningar.
(Bild: Linde Material Handling)

Volvo Cars låter Linde Material Handling ta över i stort sett all truckservice i företagets svenska fabriker. Avtalet omfattar 30 servicetekniker och är värt omkring 30 – 40 miljoner kronor om året.

Linde har fått ansvaret för truckservice på Volvo Cars fyra anläggningar i Sverige. Man är redan igång i Torslanda och Olofström. I april tar Linde över truckservice i Skövde och Floby.

Industriserviceföretaget Coor Service Management, som tidigare skött all truckservice i företaget, behåller sina serviceavdelningar inom Volvos reservdelshantering samt forskning och utveckling.

– Vår dela av avtalet omfattar 1 800 fordon, varav omkring 800 truckar och 1000 vagnar. I stort sett alla typer av truckar ingår, det är motviktare, skjutstativtruckar, låglyftare, dragtruckar och så vidare, säger Karl-Johan Lindahl som är försäljnings- och marknadschef på svenska Linde Material Handling. Avtalet är treårigt.

Alla de fyra fabrikat som Volvo Cars har ramavtal med trucksidan omfattas. Det är – förutom Linde – Toyota-BT, Still och Unicarriers.

Volvo Cars håller just nu på att förnya ramavtalen för truckinköp med leverantörerna i en upphandling som är åtskild från serviceavtalet. Karl-Johan Lindahl säger att han förutsätter att Volvo Cars behåller sina nuvarande fyra leverantörer. Men tillägger:

– En målsättning med serviceavtalet är att göra truckanvändningen lönsammare hos Volvo Cars. I det ligger bland annat att optimera och standardisera truckparken.

Affären innebär att antalet anställda servicetekniker hos Linde utökas med omkring 15 procent och hamnar på gott och väl 200 personer. Större delen av serviceteknikerna hos Volvo har tidigare varit anställda hos Coor.

Mats Udikas

Publicerad fredag, 27 mars 2015 09:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien