L

Smarta grejer fyller hus i Göteborg

Broddar och andra hjälpmedel för äldre hör till sortimentet hos norska snabbväxarkedjan Enklare liv och dess distributionsdel Mercante.
Broddar och andra hjälpmedel för äldre hör till sortimentet hos norska snabbväxarkedjan Enklare liv och dess distributionsdel Mercante.
(Foto: Enklare liv)

Norska grossisten Mercante blir hyresgäst på 9 260 kvadratmeter i fastighetsjätten Prologis nya anläggning DC4 i Göteborg. Där kommer hyresgästen att dela tak med DHL Exel Supply Chain som har resterande cirka 6 000 kvadratmeter.

Mercante står för försäljningen och distributionen åt systerföretaget Enklare liv, som självt har drygt 60 butiker i Sverige och Norge men som också är leverantör av varor till runt 4 000 nordiska butiker. Företagets sortiment är inriktat inte minst på bekvämlighetsprodukter och hjälpmedel.

Enligt Mercantes logistikchef Sindre Kritiansen har företaget trefaldigat sin omsättning sedan det först etablerade sig i Göteborg 2012.

– DC4 har en bra storlek på både distributions- och kontorsyta, är yteffektivt och har ett väldigt bra läge i Göteborgs hamn där majoriteten av vårt gods passerar. Dessutom är Prologis en bra partner att växa med eftersom de fortsätter att utveckla regionen, säger han i ett pressmeddelande.

Det internationella företaget Prologis, som i Sverige äger cirka 370 000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta, är bland annat aktuellt med sina planer på att utveckla logistikanläggningar på sammanlagt 65 000 kvadratmeter i Torslandaområdet intill Göteborgs hamn.

Publicerad torsdag, 19 mars 2015 15:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien