L

Cargotec-man till ledningen för Unicarriers

Thomas Wiklund har utsetts till  Unicarriers operativa chef i Europa.
Thomas Wiklund har utsetts till Unicarriers operativa chef i Europa.
(Bild: Unicarriers)

Unicarriers Europabolag har fått en ny operativ chef. Det är Thomas Wiklund med bakgrund från bland annat Cargotec som efterträder Keiji Ikeda. Samtidigt meddelar Unicarriers att Europakontoret flyttas till Mölnlycke.

Thomas Wiklund har som operativ chef (COO, Chief Operating Officer) fått ansvaret för försäljning och servicemarknad i Unicarriers europeiska nätverk. Enligt ett pressmeddelande kommer Unicarriers att utöka sitt fokus på nätverket med en europeisk ledningsgrupp. Thomas Wiklund rapporterar till Nobuo Yoh som är Europa-vd. 

Thomas Wiklund som är 51 år har en lång karriär inom industrin bakom sig. Han har bland annat ingått i ledningen för flera av affärsområdena i Cargotec - Kalmar. Senast var han verksam inom Hiab.Keiji Ikeda som tidigare hade rollen som operativ chef i Unicarriers Europa återvänder hem till Japan där han får nya uppgifter i Unicarriers-gruppen. Han genomförde bland annat affären då Nissan köpte den svenska trucktillverkaren Atlet för sju år sedan. Ikeda sedan mycket aktiv när Unicarriers bildades genom en sammanslagning med det Hitachi-ägda TCM.

Samtidigt står det klart att Unicarriers Europakontor flyttas från Tyskland till fabriken i Mölnlycke – ursprungligen Atlet. Flytten inleds i april i år och ska vara avslutad senast i början av 2016.

Närheten till tillverkningen i Mölnlycke och det nya utbildningscentrumet i Greve i Danmark är två orsaker varför man flyttar. Unicarriers tyska försäljningsbolag påverkas inte. Tyskland är den största marknaden i Europa framhålls i pressmeddelandet från Unicarriers.

 

Publicerad fredag, 06 februari 2015 18:51

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien