L

Autotruckarna minskade Ikeas godsskador

13 autotruckar svarar för alla transporter från Ikeas produktionslinje för garderober till lager och utlastning.
13 autotruckar svarar för alla transporter från Ikeas produktionslinje för garderober till lager och utlastning.
(Foto: Alexander Kristofersson)

Skadorna och tillbuden nästan försvann, personalkostnaderna krympte och överblicken är mycket bättre. Stefan Larsson, lagerchef på Ikeas fabrik i Hultsfred, konstaterar att de 13 autotruckarna levererar enligt förväntan.

Det tog fyra år från idé till full fart, men nu konstaterar Ikea Industrys fabrik i Hultsfred att truckarna var en bra investering. Det var under sommaren 2013 som de förarlösa truckarna började rulla på lagret, efter tre års förberedelser, och redan 2016 räknar företaget med att investeringen har betalat sig genom besparingen som den ger löpande. Till raden av fördelar hör dels minskningen av lönekostnaderna men även att stickskadorna på varorna praktiskt taget upphörde.

Transportnytts reportage från fabriken, som tillverkar många tusentals klädskåp per dag, publicerades i Transportnytt 9–2014. Där beskriver de som drev projektet hur de tänkte i varje led av autotrucksinförandet, från idé till full drift. Läs artikeln här. Tidningen kan beställas från Transportnytts prenumerationsavdelning eller läsas som e-tidning.

Publicerad fredag, 23 januari 2015 00:04

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
20 mar
Intralogistics Europe
Paris, Frankrike
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien