Zalando kortar leveranstiderna med nytt lager i Stockholm

(Bild: Zalando) Den nya distributionscentralen kortar leveranstiderna till de nordiska länderna. Bilden är från Zalandos anläggning i Erfurt, Tyskland. (Bild: Zalando) Den nya distributionscentralen kortar leveranstiderna till de nordiska länderna. Bilden är från Zalandos anläggning i Erfurt, Tyskland.

Tyska e-handelsjätten Zalando etablerar en nordisk distributionscentral i Brunna norr om Stockholm. Den nya distributionscentralen kommer att starta verksamheten senare i år.

Etableringen gör det möjligt att korta leveranstiderna betydligt i de nordiska länderna uppger Zalando i sitt pressmeddelande. Företaget kommer att kunna göra försändelser till kunder i de nordiska huvudstäderna över natten. I Stockholm finns det möjlighet att leverera samma dag.

Pilotverksamheten och de första provleveranserna startar senare under året. Under 2018 inleds verksamheten i full skala. Zalando har tecknat ett långt avtal med NREP Logicenters om att hyra 30 000 kvm för det nya distributionscentrumet i Brunna i Upplands-Bro.

Ett par hundra personer kommer att arbeta på distributionscentralen som kommer att drivas av en tredjepartslogistiker.  

Publicerad 2017-05-31 22:58

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 mar
Transport
Herning, Danmark.
02 apr
02 apr
08 apr
Promat
Chicago, USA
09 apr