Wal-Martkoncernen satsar på Autostore

(Bild: Swisslog) Installationen blir Swisslogs största Autostore-anläggning. (Bild: Swisslog) Installationen blir Swisslogs största Autostore-anläggning.

Den brittiska dagligvarukedjan Asda som ingår i Wal-Martkoncernen har beställt ett automatlager av typen Autostore från Swisslog. I systemet ingår 160 robotar som hanterar 70000 lådor. Det är Swisslogs största installation av Autostore hittills.

Automatlagret kommer att installeras i Asdas distributionscentrum i Lutterworth i England som levererar varor till butikskedjans 550 butiker i hela Storbritannien. Asda ingår i den amerikanska Wal-Martkoncernen sedan 1999 och har en marknadsandel på cirka 17 procent i Storbritannien.

Lagersystemet utnyttjar ett system med lådor som staplas. Det innebär att lagret kan skalas till höjd, längd och bredd. Rörliga robotar används för att hissa upp de beställda lådorna och forsla dem till plockstationer.

Autostore-anläggningen hos Asda kommer att består av 70000 lådor. 160 robotar kommer att hantera lådorna. Tolv plockstationer ingår i systemet, liksom åtta stationer för ompackning och påfyllning. Anläggningen kan utvidgas med tiden.

– Möjligheten att förändra anläggningen och få ett mer platsbesparande materialhanteringssystem som kan integreras med den befintliga anläggningen var en av de viktigaste faktorerna när vi valde leverantör, säger Ant Everett som är chef för nätverksutveckling inom ASDA distribution.

Automationslösningen har utvecklats av norska Element Logic och Swisslog är ett av flera företag som har återförsäljaravtal för lösningen. Se också ”Autostore i Swedols nya logistikcentrum” och ”Swisslogs första Autostore-lager i Norden”  

Publicerad 2012-08-04 11:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts