VS Truck tar över begagnatspecialisten Grönvalls

Grönvalls Truck ligger i södra Eslöv. VS Truck tar nu över firman som byter namn. Men familjen Grönvall fortsätter att vara ägare tillfastigheten.  (Bild: Grönvalls Truck) Grönvalls Truck ligger i södra Eslöv. VS Truck tar nu över firman som byter namn. Men familjen Grönvall fortsätter att vara ägare tillfastigheten. (Bild: Grönvalls Truck)

VS Truck i Borås har skaffat ett fotfäste i Skåne. Företaget tar över det familjeägda Grönvalls Truck & Maskin i Eslöv som är inriktat på begagnat. Magnus Grönvall som är ägare och vd fortsätter som ansvarig för begagnat i VS Truck.

Grönvalls Truck & Maskin har hittills varit helt inriktat på försäljning av begagnade truckar uthyrning och på service. Försäljningen är i genomsnitt 150-200 truckar om året. På lager finns alltid 100 truckar, säger Magnus Grönvall som nu är på väg att sälja företaget till VS Truck.

– Vi är nog störst i Skåne på begagnat. Vi säljer allt, från små lagertruckar till stora dieslar, säger Magnus Grönvall. Han får nu ansvaret för hela VS Trucks försäljning av begagnat. Tillsammans med sin hustru fortsätter han vara ägare av fastigheten och har tecknat ett långsiktigt hyreskontrakt med VS Truck.

De fyra övriga anställda har fått erbjudande att fortsätta anställningen i VS Truck. Det är tre fältservicetekniker och en administratör.

VS Truck har stora planer på expansion i Skåne. Företaget siktar på att verksamheten i Region Syd ska växa till 10-15 anställda inom ett par år.

– Det finns gott om plats för utbyggnader. Den nuvarande fastigheten är på 3200 kvm, men tomten är på 12 000 kvm säger Magnus Grönvall.

– Skåne är expansivt, det är en växande marknad och nära kontinenten.

Grönvalls Truck har under de senaste åren omsatt omkring 10 miljoner kronor med resultat på 0,5 – 1,0 miljoner kronor.

Efter förvärvet har VS Truck 28 anställda i egen regi. Tillsammans med återförsäljare och samarbetspartners har företaget ett 10-tal säljare och 50 servicetekniker. Företaget representerar koreanska Doosan och amerikanska Crown. Vd och styrelseordförande är Anders Edvardsson.

Mats Udikas

Publicerad 2018-02-15 10:00:50

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

09 jan
Transportforum
Linköping
21 jan
06 feb
19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen