”Vi kommer nog bli topp tre på trafiken Finland Baltikum”

 Foto: Green Carrier Group, VR Group Foto: Green Carrier Group, VR Group

Sveriges kanske största privatägda speditör inom vägtransporter köper finska transportföretaget Transpoint International. Affären innebär att man blir en av de största aktörerna på vägtransporter i Finland och Baltikum.

Det är speditören Green Carrier Freight Services, dotterbolag till Green Carrier Group med huvudkontor i Göteborg, som är på väg att förvärva det finska transportföretaget Transpoint International.

Köpet av Transpoint International kommer innebära att Greencarrier Freight Services blir en av de största aktörerna på frakter på korridoren Finland-Polen, enligt Mikael Forsberg: MikaelForsbergGreen

– Vi kommer nog bli topp tre på trafiken Finland Baltikum.

I Estland bedömer myndigheterna att Greencarrier Freight Services och Transpoint International tillsammans blir så stora aktörer på marknaden att landets konkurrensmyndighet måste godkänna affären innan den kan genomföras.

– Vi inväntar deras besked nu, påpekar Mikael Forsberg.

BILDEN T H: Mikael Forsberg, vd Green Carrier Freight Services. Foto: Green Carrier Group

Greencarrier Freight Services köp av Transpoint International innebär en omsättningsökning på omkring 150-160 miljoner kronor på årsbasis. Greencarrier Freight Services omsätter idag cirka 3,5 miljarder kronor.

– Vi växer och vi kommer fortsätta att växa. Vi är lönsamma och vi kommer fortsätta den utvecklingen, säger Mikael Forsberg.

Greencarrier Freight Services är idag verksamma i Norden, Baltikum, Polen, Kina och Storbritannien. På den sistnämnda marknaden har man även egna dragbilar, annars dominerar leasade och egenägda trailers.

Pierre Kjellin
Tel: 070-334 50 09

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-10-23 10:26 Uppdaterad fredag, 23 oktober 2020 13:49

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!