Uppstickare satsar på smidigare e-handelsreturer

Företagen Envirozone vill erbjuda smidigare e-handelsreturer genom samarbetet med Returnado. (Bild: Transportnytt-arkiv) Företagen Envirozone vill erbjuda smidigare e-handelsreturer genom samarbetet med Returnado. (Bild: Transportnytt-arkiv)

Logistikföretaget Envirozone köper halva bemanningsföretaget Nordisk Logistik & Entreprenad och satsar på att erbjuda smidigare e-handelsreturer genom att samarbeta med Returnado.

Envirozone har köpt hälften av Nordisk Logistik & Entreprenad, NLE, som i och med köpet byter namn till Envirozone Workforce.

– Deras kundportfölj passar oss extremt bra, det är en fin mix mellan logistik-, återvinnings- och tillverkningsindustri, säger Roger Särevall, vd för Envirozone i ett pressmeddelande.

– De har långa och välvårdade kundrelationer, vilket är väldigt viktigt.

Envirozones bolag sysselsätter med köpet drygt 100 personer. Många returnerade paket i Sverige skickas ofta onödigt långa sträckor med mellanlandning i andra länder. Det vill Envirozone ändra på genom ett samarbete med företaget Returnado, ett företag som hjälper e-handlare med att förbättra returprocessen och hitta miljövinster.

Envirozone står för logistiken – kontroller av produkterna, ompaketering och retur till kundens lager – och Returnado hanterar system, it och teknik. De returnerade produkterna hanteras på Envirozones anläggning i Norrköping. Där kontrolleras produkterna och packas om innan de skickas till e-handelsföretagets lager. Via Returnados system kan såväl e-handlaren som slutkonsumenten hela tiden spåra produkten.

Envirozone grundades 2018 och erbjuder förutom tredjepartslogistik, lagerhållning och distribution, även med närliggande tjänster. som returhantering, liksom exempelvis ozonsanering och förädling av konfektion.

Publicerad 2019-11-27 17:53
Cron Job Starts