Två rederier inleder samarbete

Destination Gotlands färja M/S Visby, som för närvarande går i trafik för DFDS på rutten Rosslare-Dunkerque (innan DFDS hunnit måla om färjan). Foto: Rederi AB Gotland Destination Gotlands färja M/S Visby, som för närvarande går i trafik för DFDS på rutten Rosslare-Dunkerque (innan DFDS hunnit måla om färjan). Foto: Rederi AB Gotland

Rederi AB Gotland och Wallenius sjösätter i sommar ett nytt samarbete som bland annat innebär att den ena parten tar över driften av ett fartyg.

– Det här samarbetet syftar till att göra oss konkurrenskraftiga även internationellt, säger Rederi AB Gotlands vd Håkan Johansson i en intervju med Sveriges Radios lokala kanal P4.

Rederi AB Gotland är Sveriges äldsta passagerarrederi och driver färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet (Destination Gotland). Man har även sex produkttankers i dotterbolaget Gotland Tankers. Wallenius är sedan länge internationellt verksamma med framför allt en flotta av RoRo-bilfraktfartyg.

En konkret förändring till följd av de två rederiernas nya samarbete blir att Wallenius övertar driften av Destination Gotlands RoRo-passagerarfartyg M/S Wisby, som sedan några månader är utlånad till linjen Duncerque-Rosslare mellan Frankrike och Irland.

– Det här samarbetet innebär att vi kommer att göra ett utbyte mellan Wallenius och Destination Gotland, både när det gäller att driva fartyget och att bemanna det. Det här samarbetet syftar till att göra oss konkurrenskraftiga även internationellt, berättar Rederi AB Gotlands vd Håkan Johansson för Sveriges Radio.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-05-10 10:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts