Transportnäringen möttes i rederiets trädgård

Solen sken nästan hela veckan i Visby. Projektledaren Berit Blomqvist välkomnade besökarna till Maritim mötesplats som vände sig till hela transportbranschen. (Bild: Mats Udikas) Solen sken nästan hela veckan i Visby. Projektledaren Berit Blomqvist välkomnade besökarna till Maritim mötesplats som vände sig till hela transportbranschen. (Bild: Mats Udikas)

Transportbranschen var väl representerad under Almedalsveckan. Branschens viktigaste frågor har fått en given plats i Gotlandsbolagets trädgård. Sjöfarten har delat med sig av sin arena Maritim mötesplats till Transportgruppen som representerar de övriga transportslagen.

Skeppsmäklareföreningens vd Berit Blomqvist är projektledare för Maritim mötesplats, en etablerad institution under Almedalsveckan med sjöfartsnäringens organisationer som värdar. För andra året i rad deltar Transportföretagen i Maritim mötesplats. Det är transportörernas paraplyorganisation för arbetsgivar- och branschfrågor.

– Vi tyckte det var en bra idé att ge plats för alla som är inriktade på transporter. Sjöfarten finns ju i de allra flesta fall med i deras transportkedjor, säger Berit Blomqvist.

Omkring 25 seminarier om transporter, logistik och infrastruktur arrangerades i rederiets trädgård som ligger mycket strategiskt i Visby, granne till hamnen. Totalt ägde det rum omkring 250 evenemang om transport- och logistikfrågor under Almedalsveckan. En avspegling av att effektiva och fungerande logistik i de allra flesta fall är mycket beroende av politiska beslut.

Under Almedalsveckan som avslutas 8 juli pågick totalt 4400 seminarier i Visbys stadskärna. Det rikspolitiska inslaget är stort, kanske främst genom partiledartalen som avslutar varje kväll och många öppna intervjuer på scener och tillfälliga teve- och radiostudior runt om på området. Men dessutom deltar riksdagsledamöterna i ett stort antal intervjuer, paneler och seminarier.

Mats Udikas

Publicerad 2018-07-04 14:13:43

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.
02 apr