Trailertågen genom Danmark börjar släppas fram igen

Lastbilstrailrar lastas på tågvagnar som är antassade för den här typen av kombitransporter. Bilden är från 2015 då Samskip tecknade ett avtal om trailertransporter med Hector Rail. (Bild: Samskip) Lastbilstrailrar lastas på tågvagnar som är antassade för den här typen av kombitransporter. Bilden är från 2015 då Samskip tecknade ett avtal om trailertransporter med Hector Rail. (Bild: Samskip)

Trailertågen genom Danmark börjar släppas fram igen. Både Hector Rail och CFL Cargo med TX Logistik har fått sina kontrollrutiner för lastningen godkända.

Hector Rail fick sitt godkännande att dra kombitåg med trailrar genom Danmark fredag 11 januari. Efter helgen, måndag 14 januari fick även CFL Cargo ett gemensamt tillstånd för trailertrafik tillsammans med TX Logistik.

Det är danska motsvarigheten till Transportstyrelsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som 8 februari införde ett 14 dagar långt förbud mot trailertåg i Danmark, efter den allvarliga olyckan på Stora Bältbron där ett trailertåg var inblandat.

För att tillåta trailertransporter på godsvagn i Danmark kräver danska Transportstyrelsen att järnvägsoperatörerna kan dokumentera att de använder godkända rutiner för lastningen.

Publicerad 2019-01-17 10:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts