Toyota ger skjutstativtrucken en plattform

(Foto: Toyota Material Handling) Tänkt att ge två truckar i en. (Foto: Toyota Material Handling) Tänkt att ge två truckar i en.

Genom att en arbetsplattform fogas till skjutstativtruckarna i serien BT Reflex R blir det möjligt att styra trucken på tio meters höjd. På så vis ska en operatör klara höghöjdsarbete som annars ofta fordrar två medarbetare eller en saxlyft, enligt tillverkaren Toyota.

Främsta tänkta tillämpningen är underhåll och inventering på hög höjd. Lösningen förlitar sig på BT Reflextruckarnas lyftsystem Transitional lift control för jämn och snabb lyfthastighet. Från styrpanelen i korgen går det att köra trucken i 2 kilometer i timmen. Plattformen kan lätt kopplas bort, så att skjutstativtrucken ska kunna användas även för tillämpningar där plattformen inte behövs.

Den nya arbetsplattformen säljs tillsammans med BT Reflextruckar av modellerna RRE 160 och RRE 200. Arbetsplattform och truck certifieras tillsammans som enhet, så den som redan köpt sin truck kan inte utan vidare köpa till en plattform separat.

E-mail:
Publicerad 2013-02-08 09:24 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts