Terminalarbetare omkom i terminal i Borås

Skiss över Aditros anläggning i Viared i Borås. Skiss över Aditros anläggning i Viared i Borås.

En kvinnlig terminalarbetare klämdes den 13 juni till döds i en olycka på en lagerterminal i området Viared i västra Borås, rapporterar tidningen Transportarbetaren.

Det var en kvinnlig terminalarbetare i 60-årsåldern på företaget Aditro Logistics lagerterminal i området Viared intill riksväg 40 i västra Borås som på måndagen den 13 juni omkom i en klämolycka.

Kvinnan upptäcktes av en förbipasserande kollega och hon låg då svårt skadad och medvetslös på golvet i höglagret. Det är enligt polisens presstalesperson i region väst, Thomas Fuxbom, oklart hur länge kvinnan hade legat då hon upptäcktes.

Att ingen på arbetsplatsen sett eller hört olyckan kan enligt Transportarbetareförbundet bero på att de som jobbade med varuplock i lokalen hade hörlurar på sig.

Räddningstjänsten i Borås fick enligt tidningen Transportarbetaren larmet om olyckan vid lunchtid den 13 juni. Ambulans anlände snabbt till olycksplatsen, men trots att personalen utförde hjärt- och lungräddning på plats gick inte kvinnans liv att rädda. Hon dödförklarades kort efter ankomst till sjukhuset.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-21 09:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Cron Job Starts