Tempcon Group köper företag

Tempcon Group är verksamt inom temperaturkontrollerad logistik. Foto: Tempcon Group Tempcon Group är verksamt inom temperaturkontrollerad logistik. Foto: Tempcon Group

Förvärv av umeåbaserat distributionsföretag ska stärka koncernens transportverksamhet i Norrland. 

Tempcon Group, som är inriktat på tempererade transporter och är verksamt över hela landet, har köpt företaget Foodcargo Nord med säte i Umeå. 

Foodcargo Nord har sedan tidigare varit underleverantör till Tempcon Norrland och syftet med förvärvet är att stärka och samordna Foodcargo Nords distributionstransporter med Tempcons andra norrlandsbaserade dotterbolag Logex. 

Foodcargo Nord har en omsättning på cirka 30 miljoner kronor. Trafiken drivs idag med 18 fordon och 22 anställda.

— Genom förvärvet av Foodcargo Nord AB kan vi på ett bättre sätt optimera verksamheten i Norrland och på ett effektivare sätt få ut positiva synergieffekter för vår distributionstrafik där. På det sättet kommer vi kunna erbjuda våra nuvarande och kommande kunder ett ännu bättre erbjudande, säger Tempcon Groups koncernchef Christian Hallberg i ett pressmeddelande.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-08-03 14:23 Uppdaterad onsdag, 03 augusti 2022 15:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021