Team Lines lägger ner trafiken

Container fartyget Barmbek ingick tidigare i Team Lines flotta. Det går fortfarande i Östersjön men har sålts till ett annat rederi. (Bild: Wikimedia Commons) Container fartyget Barmbek ingick tidigare i Team Lines flotta. Det går fortfarande i Östersjön men har sålts till ett annat rederi. (Bild: Wikimedia Commons)

Team Lines lägger ner. Redan 11 februari avbryts verksamheten. Rederiet som driver matartrafik mellan Tyskland och Skandinavien har påverkats av de stora strukturförändringarna i containerbranschen.

I ett brev till sina kunder säger Team Lines att man inte längre tar beställningar på transporter efter 11 februari, men att avvecklingen ska ske på ett kontrollerat sätt och att alla ingångna avtal ska hållas.

Team Lines ägs av det belgiska bolaget Delphis. De svenska hamnar som Team Lines drivit matartrafik till är Helsingborg, Göteborg, Gävle, Stockholm och Norrköping. Matartrafiken har gått från stora containerhamnar som Hamburg och Bremerhaven. Under senare år har man till stor del samlastat med andra matarrederier. Till slutet har man behållit ett eget fartyg, Hanni, med kapacitet på 658 teu.

Den hårdnande marknadssituationen uppges som en orsak till nedläggningen. Bland annat har antalet fristående oceangående containerrederier minskat betydligt. Samtidigt samarbetar dessa i några få större nätverk.  

Publicerad 2019-02-07 12:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov