Systemet tar hemleveranserna från Brunna

Systembolaget flyttar in i sin nya depå norr om Stockholm i sommar. (Bild: Logicenters) Systembolaget flyttar in i sin nya depå norr om Stockholm i sommar. (Bild: Logicenters)

Systembolaget flyttar in i Brunna Logistikpark norr om Stockholm och blir granne med e-handelsföretag som Zalando och Bythjul. Här ska nämligen Systemet starta sin tredje depå för kundbeställningar för hemleverans eller uthämtning i butik.

I juni flyttar Systembolaget in i lagret i logistikområdet i Brunna. Fastighetsbolaget Logiscenters håller på att bygga färdigt en anläggning på 24 000 kvm med höglager, entresol och kontor där Systembolaget kommer att använda stora delar av ytan. Hyreskontraktet är 10-årigt. Det blir ett manuellt lager. 

Idag har Systembolaget depåer i Sundsvall och Örebro. De används för försörjning av beställningskunderna. Leveranserna går till butik, ombud och till hemmen. Lagerpåfyllnaden i Systembolagets hyllor sker däremot inte från depåerna. De leveranserna går direkt från leverantörerna av dryckerna.  

Publicerad 2019-01-30 14:39

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts