Swisslogs första Autostore-lager i Norden

Swisslog kommer att bygga ett automatlager hos den norska elektronikleverantören Berggård Amundsen & Co. Det är ett lådlager av typen Autostore som kommer att  byggas in i Berggård Amundsens befintliga centrallager i norska Ski, strax söder om Oslo.

Autostore-anläggningen kombineras med plockstationer. Bergård Amundsen räknar med att öka både effektivitet och lagerkapacitet med den nya lösningen.

Autostore är ett kompakt och flexibelt lager. Det är byggt som en kub och kan skalas till höjd, längd och bredd. Lagersystemet utnyttjar ett system med lådor som staplas. Rörliga robotar används för att hissa upp de beställda lådorna och forsla dem vidare. Genom att flera robotar arbetar parallellt och kan ersätta varandra i samma positioner är lösningen mycket driftsäker uppger Swisslog.

– Investeringen är nyckeln till fortsatt drift i många år fram över i Ski, säger Terje Østrem Karlsen, verkställande direktör på Berggård Amundsen.

Publicerad 2012-03-09 10:09

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun