Swisslog automatiserar åt Dressman

(Skärm från bikbok.se) Att rymmas på 55 000 kvadratmeter i Vänersborg. (Skärm från bikbok.se) Att rymmas på 55 000 kvadratmeter i Vänersborg.

Uppdraget att bygga logistiksystemen för norskägda modekoncernen Varners nya lager i Vänersborg gick till Swisslog. Ordervärdet är cirka 415 miljoner kronor.
   – Vi har valt en skalbar och flexibel lösning som har en relativt hög grad av automation, säger Varners logistikchef Anders Eriksson till Transportnytt.

Varnerkoncernen äger butikskedjor som Dressmann, Cubus, Bik Bok och Carlings, och har uppåt 1 400 butiker i Norden, Tyskland och Polen. Det nya distributionscentrumet kommer att stå för försörjningen av alla butikerna i Europa.

– Med det här lagret har vi en plattform för vidare expansion och genom att ha varorna på endast ett lager kan vi optimera varustyrningen till butikerna, säger Anders Eriksson.

SAnders Eriksson BESK Foto VarnerAnders Eriksson, Varner.edan två år har koncernen centraliserat sin logistikfunktion, och nu tas ännu ett steg genom att sex lager som skötts av utomstående företag ersätts av ett i egen regi. Inför sommaren 2016 ska Swisslog lämna över anläggningen till sin kund.

Anläggningen i Vänersborg kommer att omfatta 53 000 kvadratmeter, varav 9 000 ska rymma ett automatiserat höglager med 30 meters höjd. Resten byggs till 15 meter. Runt 50 personer väntas arbeta där till att börja med, i framtiden kan de bli fler. Systemet ska omfatta automatiska staplingskranar såväl som banor för både pall- och lättgods, en lösning för hängande kläder, med mera.

Lagret får 40 000 pallplatser, 330 000 varuplatser i ett så kallat miniloadsystem samt en lagerdel av modell Autostore med 60 000 lådor. Överenskommelsen mellan Varner och Swisslog omfattar även ett långsiktigt serviceavtal.

– Vi kommer också att hantera all e-handel från det nya lagret och är väl rustade för tillväxt i den sektorn, säger Anders Eriksson.

Alexander Kristofersson

 
Publicerad 2014-08-29 09:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts