SSAB:s stålexport från Gävle växer

Yilport i Gävle lastar och skeppar ut SSAB:s exportcontainrar med stålrör. (Bild: Yilport Gävle) Yilport i Gävle lastar och skeppar ut SSAB:s exportcontainrar med stålrör. (Bild: Yilport Gävle)

Ett årligt tillskott på 500 containrar ökar Yilport Gävles affär med SSAB. Samtidigt får Yilport ett helt nytt uppdrag, nämligen att ta hand om den automatiserade lastningen av rör från SSAB i containrarna.

Förutom de olika stålprodukter som redan upptar en egen sektion i containerhamnen har SSAB valt att också flytta ilastningen i containrar, den så kallade stuffningen, till Yilport Gävle. De skeppas sedan till till kunder inom gruvindustrin världen runt.
 
– Det känns väldigt bra att vi kan möta SSAB:s krav, säger terminalchefen Jörgen Flank i ett pressmeddelande. En anledning till valet av oss är också att vi redan är uppkopplade till SSAB:s IT-system, medan den tidigare operatören fortfarande var beroende av pappershantering. Med vår lösning har kunden nu kontroll var i leveranskedjan produkterna befinner sig, i realtid.
 
Yilports Container Freight Station, CFS, har ändrats om för att ge SSAB plats för en egen sektion i CFS-magasinet. Andra typer av gods har flyttats till ett tältmagasin i direkt anslutning till CFS. En loadplate, som är en utrustning för automatiserad lastning av containrar, har också byggts om för att klara stuffningen av rören från SSAB.

Publicerad 2019-06-19 08:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!