Speed varslar och rekryterar ny vd från Tamro

Mats Johnson är utsedd till ny vd i Speed Group. Han är logistikdirektör i Tamro och tillträder på Speed senast i december. (Bild: Speed Group) Mats Johnson är utsedd till ny vd i Speed Group. Han är logistikdirektör i Tamro och tillträder på Speed senast i december. (Bild: Speed Group)

Tredjepartslogistikern Speed Group i Borås varslar 31 tjänstemän om uppsägning. Företaget har dessutom utsett Mats Johnson, logistikdirektör på Tamro, som ny vd på företaget.

Speed Group varslar 31 av totalt 130 tjänstemän om uppsägning rapporterar Borås Tidning. Företaget har drygt 1100 anställda och har gjort stora utbyggnader i Viared i Borås de senaste åren.

Företaget som ägs av investmentbolaget Ratos har också utsett Mats Johnson som ny vd i företaget. Han tillträder senast i december 2019 och kommer senast från en roll som logistikdirektör i läkemedelsdistributören Tamro.

Jan Krepp är tillförordnad vd i Speed Group tills att Mats Johnsson tillträder. Det är Krepp som har ansvaret för neddragningarna på företaget. Till Borås Tidning anger han fallande lönsamhet som förklaring till personalminskningen:

– Eftersom vi håller på med en omorganisation för att bättre kunna möta utmaningarna i framtiden är detta nödvändigt, säger han till tidningen.

I ett pressmeddelande säger Speed Groups styrelseordförande Christian Johansson Gebauer att företaget efter konsolideringarna kommer att stå med en ”plattform som möjliggör en fortsatt lönsam tillväxtresa”.

Publicerad 2019-05-09 11:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!