Smart handske kompletteras med ett teckenfönster

Orderplockarens teckenfönster sitter på vänster handled. På höger hand sitter scannern. Båda kommunicerar trådlöst med en basstation. (Bild: Mats Udikas) Orderplockarens teckenfönster sitter på vänster handled. På höger hand sitter scannern. Båda kommunicerar trådlöst med en basstation. (Bild: Mats Udikas)

Tyska Proglove, känt för handsken med inbyggd scanner, ska komplettera lösningen med ett bärbart teckenfönster för handleden. Lösningen visades nyligen upp på Logimat i Stuttgart.

Proglove håller på att utveckla ett teckenfönster anpassat för att bäras av exempelvis personal i lager och på monteringslinjer. Teckenfönstret är gjort för att användas med Progloves smarta handske med inbyggd scanner.

Det nya teckenfönstret, som har fått produktnamnet ”Katharina”, väger omkring 110 gram och beräknas vara i produktion nästa år.

Proglove visade det nya teckenfönstret på materialhanteringsmässan Logimat i mars. Företaget fick stor uppmärksamhet på mässan. Det startades för tre år sedan med riskkapital från Intel Capital, Gettylab och Bayern Kapital.

Bland användarna av den första produkten, den scannande handsken, döpt till ”Mark”, finns tunga företagsnamn som BMW, Audi, Skoda, Ikea, Lufthansa och Trelleborg. Handsken används både för orderplock och montering.

Tekniken bygger på en inbyggd knapp i handsken med vilken operatören aktiverar scannern. Enligt uppgifter från Proglove kan det halvera scanningstiden från två sekunder till en sekund, vilket betyder stora vinster i en scanningsintensiva tillämpningar.

Handsken är trådlöst uppkopplad till en basstation som tar emot scannade data och fungerar som ett gränssnitt mot datorsystemet. Räckvidden uppges vara cirka 30 meter.

Mats Udikas

Publicerad 2018-04-11 16:11

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

07 maj
The Battery Show
Stuttgart, Tyskland
21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
23 maj
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun