Smarta grejer fyller hus i Göteborg

(Foto: Enklare liv) Broddar och andra hjälpmedel för äldre hör till sortimentet hos norska snabbväxarkedjan Enklare liv och dess distributionsdel Mercante. (Foto: Enklare liv) Broddar och andra hjälpmedel för äldre hör till sortimentet hos norska snabbväxarkedjan Enklare liv och dess distributionsdel Mercante.

Norska grossisten Mercante blir hyresgäst på 9 260 kvadratmeter i fastighetsjätten Prologis nya anläggning DC4 i Göteborg. Där kommer hyresgästen att dela tak med DHL Exel Supply Chain som har resterande cirka 6 000 kvadratmeter.

Mercante står för försäljningen och distributionen åt systerföretaget Enklare liv, som självt har drygt 60 butiker i Sverige och Norge men som också är leverantör av varor till runt 4 000 nordiska butiker. Företagets sortiment är inriktat inte minst på bekvämlighetsprodukter och hjälpmedel.

Enligt Mercantes logistikchef Sindre Kritiansen har företaget trefaldigat sin omsättning sedan det först etablerade sig i Göteborg 2012.

– DC4 har en bra storlek på både distributions- och kontorsyta, är yteffektivt och har ett väldigt bra läge i Göteborgs hamn där majoriteten av vårt gods passerar. Dessutom är Prologis en bra partner att växa med eftersom de fortsätter att utveckla regionen, säger han i ett pressmeddelande.

Det internationella företaget Prologis, som i Sverige äger cirka 370 000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta, är bland annat aktuellt med sina planer på att utveckla logistikanläggningar på sammanlagt 65 000 kvadratmeter i Torslandaområdet intill Göteborgs hamn.

Publicerad 2015-03-19 15:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst