Skånetruck får ny ägare efter konkursen

Johan Roxlin fortsätter som vd i det nybildade bolaget Skånetruck Försäljnings AB. (Bild: Mats Udikas) Johan Roxlin fortsätter som vd i det nybildade bolaget Skånetruck Försäljnings AB. (Bild: Mats Udikas)

Konkursboet efter Skånetruck har köpts av Portvakten i Ängelholm, som också äger bilfirmor och fastighetsföretag. Truckföretaget fortsätter under namnet Skånetruck Försäljnings AB med försäljning av nya truckar, service och uthyrning.

– Det känns skönt att det löste sig så här, säger Johan Roxlin som fortsätter som vd i det ombildade företaget, som kommer att få namnet Skånetruck Försäljnings AB. Företaget begärde sig själv  i konkurs i slutet på september.

Moderbolaget Portvakten har tagit över konkursboet med alla tillgångar. Sex av åtta i personalen följde med till det nya bolaget. De två övriga fick andra arbeten under mellantiden.

Som tidigare är nya Skånetruck inriktat på försäljning, service och uthyrning. Man har behållit i stort sett hela uthyrningsstocken på cirka 100 truckar. Man har också kvar agenturen på teleskoplastare av märket Dieci.

Inriktningen är också att snarast teckna ett avtal för att kunna sälja andra typer av nya truckar, i egen regi och med företagets landsomfattande nätverk av mindre återförsäljare, säger Johan Roxlin.

Förhandlingarna pågår när detta skrivs. Ur Roxlins perspektiv är både Cesab och Toyota tänkbara som leverantörer, liksom ytterligare något märke.

– Vi räknar med att komma till ett avgörande före månadsskiftet november-december. för att kunna köra för fullt under år 2020, säger Carl Johan Bergenstråhle som är i ledningen för Portvakten. Majoritetsägare och VD i företaget är Per-Axel Bengtsson

– Skånetruck passar väl in hos oss. Verksamheten påminner delvis om vår med fordonsförsäljning, finansiering och långtidsuthyrning av fordon. Skånetruck har också samordnat sin administration med Portvakten, säger Carl Johan Bergenstråhle.

Kommer ni att fortsätta utvidga med fler truckföretag?

– Det beror på om tillfället dyker upp. I så fall är genuint öppna och intresserade av att göra affärer. Vi älskar affärer, säger Carl Johan Bergenstråhle.

Mats Udikas

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2019-11-21 12:38 Uppdaterad torsdag, 12 december 2019 12:01

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!