Sjötransporter del i Byggmax logistikupplägg

(Bild: Gävle hamn) Byggmax lägger ett 8000 kvm stort lager i Gävle hamn. (Bild: Gävle hamn) Byggmax lägger ett 8000 kvm stort lager i Gävle hamn.

Byggmax lägger sitt nya lager i Gävle hamn. Lagret blir på 8000 kvm och kommer att distribuera byggvaror till varuhus norr om Norrköping. Lagret kommer att försörjas med sjötransporter från Polen och Holland.

Byggmax har tecknat ett avtal med Frank & Tobiesen, som är en del av Shipping.dk, och Baltic Sea Gateway, som driver fyra hamnterminaler i Gävle. Avtalet omfattar bland annat hyra av 8 000 kvm magasinslokaler och sjötransporter från Polen och Holland.

Byggvarorna kommer med konventionella fartyg från Delfzijl i Holland och Swinoujscie i Polen. Frekvensen blir varannan vecka från varje destination. Transporterna startar i mitten på februari.

– Med denna etablering visar vi att Gävle är ett intressant alternativ även för distribution av konsumtionsvaror, säger Håkan Bergström som för Baltic Sea Gateway i ett pressmeddelande.

– Det finns utrymme för fler kunder, inte minst på exportbenet ut från Gävle, säger Lars Jestersen, vd på Shipping.dk. Shipping.dk är ett stort danskt shipping- och logistikföretag. Det är inriktat på stuveri- och lager, frakt och spedition. I Sverige representeras företaget av både Frank & Tobiesen och SDK Shipping.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2016-01-21 11:26 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!