Sekunder avgjorde mästerskapet i ledstaplare

Joakim Andersson (mitten) tog hem SM-titeln på ledstaplare. Han flankeras av Gustaf Larsson (t h) som tog andraplatsen och Victor Carlsson (t v) på tredjeplatsen. (Bild: Mats Udikas) Joakim Andersson (mitten) tog hem SM-titeln på ledstaplare. Han flankeras av Gustaf Larsson (t h) som tog andraplatsen och Victor Carlsson (t v) på tredjeplatsen. (Bild: Mats Udikas)

Efter en dramatisk sekundstrid placerade sig Joakim Andersson, Jula, på förstaplatsen i tävlingen för ledstaplare på Logistik och Transport. Med en sekund tillgodo besegrade han den regerande Sverigemästaren på ledstaplare, Gustaf Larsson, också Jula. Båda tävlade på en BT Staxio från Toyota.

Det blev dubbelt Jula och Toyota överst på prispallen under måndagens tävling i Truck-SM, i grenen för ledstaplare. I finalen på måndagseftermiddagen deltog fyra förare.

Först ut var Jocce Larsson från VMP med en Still EXV-SF14. Han klarade banan på 3:16 min och fick tillägg för ett placeringsfel och två övriga fel.

Placeringsfelen, när pallen inte ställs ner rätt ställe ger dubbla tidstillägg på 20 sekunder. Övriga fel som till exempel påkörning och tittfel ger enkla tidstillägg på 10 sekunder.

Joakim Andersson, arbetskollega med regerande Sverigemästaren Gustaf Larsson var nästa man ut på banan, på Staxion då. Joakim körde på en mycket bra tid, 2:38 min. Tidstillägget var dock 40 sekunder efter bland annat ett placeringsfel. Se hans åk här.

Därefter var det Gustaf Larssons tur, även han på Staxion. Gustaf Larsson gjorde tre fel, två tittfel och en påkörning. Strax efter pågången stod det klart att han var detroniserad som Sverigemästare med en enda sekund. Marginalerna kan ibland vara väldigt små när det gäller truckkörning.

Victor Carlsson från Kappahl var fjärde förare ut. Han gjorde en vass körning på sin Jungheinrich RC214 men klarade inte att komma i kapp de båda finalisterna från Jula. Med ett placeringsfel och två påkörningar placerade han sig på tredje plats.

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Maskinleverantörerna i samarbete med Transportnytt. Truck-SM har också en egen Facebooksida.

 

Mats Udikas

  Finalister Truckföretag Tillägg Total
1 Joakim Andersson, Jula Toyota MH 0:40 3:18
2 Gustaf Larsson, Jula Toyota MH 0:30 3:19
3 Victor Carlsson, Kappahl Jungheinrich 0:40 3:24
4 Jocce Nilsson, VMP Still 0:40 3:56

 

Publicerad 2018-11-05 23:56

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.
Cron Job Starts