Schenker Logistics bygger ut i Arlandastad

(Bild: Schenker Logistics) Schenker Logistics dubblar sin kapacitet i Stockholm med en helt ny anläggning. (Bild: Schenker Logistics) Schenker Logistics dubblar sin kapacitet i Stockholm med en helt ny anläggning.

Schenker bygger en ny lagerbyggnad för tredjepartslogistik norr om Stockholm. Det nya lagret blir granne med Schenkers befintliga lager i Arlandastad. Ytan på den nya anläggningen är 31 000 kvm. Byggstart sker under hösten och inflyttningen är planerad till 2013.

Schenkers befintliga lager på 32 000 kvadratmeter i Arlandastad är helt fullt. Därför byggs nu ännu ett lager på granntomten. Den nya anläggningen beräknas skapa ett hundratal nya arbetstillfällen.

Det var 2009 som Schenker Logistics AB ietablerade sig i en 25 000 kvadratmeter stor anläggning i Arlandastad. Redan 2011 var den för liten och man tvingades bygga till ytterligare 7 000 kvadratmeter. Den ytan fördubblas nästa år.

Kunderna i den befintliga anläggningen har verksamheter som omfattar allt från högteknologisk elektronik till livsmedel, läkemedel och mode.

– De flesta kunder har en sak gemensamt – de ställer krav på oss att tillföra mer än att bara lagerhålla deras produkter. Det kan vara allt från att vi ska konfigurera elektroniska produkter till att bygga butiksställ för livsmedel, säger Mats Olsson, vd i Schenker Logistics i ett pressmeddelande från Schenker.

Den nya byggnaden byggs 200 meter från den befintliga anläggningen. Det innebär att det kommer att vara lätt att flytta personal mellan anläggningarna vid behov.

Den nya anläggningen byggs för att minska förbrukningen av elektricitet enligt Green Building, vilket innebär att energianvändningen är minst 25 procent lägre än Boverkets byggregler (BBR).

Bockasjö AB bygger och förvaltar anläggningen. Det är samma upplägg som används i Schenker Logistics lager vid Landvetter, där Bockasjö också är fastighetsägare.

Publicerad 2012-08-19 21:52

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!