Scania får köra elvägsbil även i Tyskland

Fortsätter utvecklas i Tyskland.  (Bild: Scania) Fortsätter utvecklas i Tyskland. (Bild: Scania)

Tyska staten är med och betalar när landet startar ett elvägsförsök inte helt olikt det svenska – och Scania deltar med fordon.

Trucks for German Ehighways är projektnamnet när Tyskland kör ellastbilar längs tre elvägar under 2019 och 2020. Scanias ägare Volkswagen leder forskningen, och Scania bidrar med två elhybridlastbilar för fjärrtrafik. Den ena har ett enda batteri på 15 kilowattimmar, den andra fler batterier, för att ge högre kapacitet.

Bilarna kommer att likna den som använts vid försöket i Sandviken, med strömavtagare från Siemens på ramen, bakom hytten.

– Scania går in i det här projektet med alla erfarenheter från Sandviken. I det tyska projektet kommer de viktigaste forskningsområdena vara att optimera konceptet för drivlinan, styrning av energianvändningen, hybridöverföring, hur batterierna åldras över tid samt nästa generations system för kylning, säger Scanias projektledare Christer Thorén i ett pressmeddelande.

Publicerad 2018-05-31 09:37:53

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.
06 nov
Translogistica Poland
EXPO XXI, Warszawa, Polen. 
06 nov
Transport & Logistics
Rotterdam Ahoy, Rotterdam, Nederländerna.
Cron Job Starts