Scandlifts vd tar ledningen i Göteborgs Truckservice

Christian Eriksson är vd i både Göteborgs Truckservice och Scandlift. (Bild: Scandlift) Christian Eriksson är vd i både Göteborgs Truckservice och Scandlift. (Bild: Scandlift)

Göteborgs Truckservice och Scandlift får gemensam vd. Det är Christian Eriksson som tar över ledningen i GTS. Christian Eriksson är också en av huvudägarna i investmentbolaget Vizazi som nyligen köpte Göteborgs Truckservice.

– Vd-skiftet var planerat sedan vi tog över GTS i september, säger Christian Eriksson, ny vd i företaget. Han är också delägare i moderbolaget Vizazi Invest. Under en övergångstid på lite drygt tre månader har han rest runt i landet tillsammans med förre vd:n Antti Laakso och träffat kunder och underleverantörer.

Christian Eriksson fortsätter som vd för Scandlift som nu flyttat in i GTS lokaler vid Skandiahamnen i Göteborg. Scandlift är ett snabbväxande företag inriktat på liftar som bland annat har agenturen på det amerikanska märket Genie. En av Scandlifts specialiteter är också bilmonterade liftar.

Christian Eriksson understryker att Göteborgs Truckservice är mycket starka på service. Under de senaste månaderna har företaget anställt ytterligare tre servicetekniker, vilket gör att man nu är sju i verkstaden. Men fler anställningar är på gång.

Vizazi Invest köpte Göteborgs Truckservice, GTS, från Mellingruppen som bland annat äger fastigheter och Lundby Containerservice. GTS omsätter omkring 22 miljoner och är generalagent för terminaltraktorer från MOL och återförsäljare av bland annat Doosan och Crown.

Enligt Eriksson är den viktigaste nyheten för kunderna inte själva ägarskiftet, utan att Göteborgs truckservice nyligen blivit serviceansvarig för Volvo Penta i Västsverige. Man har tagit över servicedelen från Imatech. Motorerna från Penta sitter i allt från fartyg, till truckar och industriutrustning.

Christian Eriksson beskriver sig själv som en säljare och säger att han kommer att behålla båda vd-posterna tills vidare.

– Det finns inga andra planer. Men jag är prestigelös. Om situationen förändrar sig kan andra personer passa bättre i den här rollen. Då kliver jag undan, jag är ändå fortfarande delägare.

Mats Udikas

 

Publicerad 2018-12-20 10:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts