Sandvik köper fler Loadplate

(Foto: Actiw) Finsk lastningslösning, nu på fyra Sandvikorter till. (Foto: Actiw) Finsk lastningslösning, nu på fyra Sandvikorter till.

Med fyra nya så kallade Loadplateanläggningar från finska Actiw vill Sandvik Materials Technology göra sig mindre beroende av toppmatade containrar.

Sandvik Materials Technology ställer nu var sitt exemplar av lastningsmaskinen Loadplate vid sina logistikanläggningar i Kina, Indien, USA och Tjeckien. Sedan 2007 har företaget en i Sandviken.

Det ska göra flödena effektivare även när ändmatade standardcontainrar används för transporterna av exempelvis långgods. Hittills har Sandvik i stor utsträckning förlitat sig på containrar som öppnas uppifrån. Till nackdelarna med dessa containrar hör att de är så pass ovanliga att de inte alltid finns lätt tillgängliga när de behövs. Enligt Actiw ska Sandvik också kunna räkna med mindre hanteringsskador och en säkrare lastningsprocess.

Maskinen Loadplate kan liknas vid en brödspade: det som ska in i en lastcontainer ställs först upp på en lång platta med yta motsvarande containerns. Den skjuts sedan in i containern, lämnar av sitt gods och dras ut igen.

 

E-mail:
Publicerad 2013-10-10 14:59 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021