Så satsar Posten Norge på matdistribution

Posten Norges nya satsning Amoi. Bilden är från startsidan på nätet. Amoi:s hemsida Posten Norges nya satsning Amoi. Bilden är från startsidan på nätet. Amoi:s hemsida

En ny marknadsplats där butiker och producenter kan sälja och leverera sina matvaror till kunder i Oslo-området. Det är Posten i Norges nya satsning, som om den lyckas ska ta steget över gränsen till Sverige.

”Att stötta butikerna i vårt närområde är något av det viktigaste vi kan göra. Med den nya marknadsplatsen Amoi – utvecklad av Posten – kan du enkelt handla i flera av dina lokala butiker och få det levererat hem till dörren”. Amoikarta

Så beskriver Posten i Norge sin nya satsning på en helt ny marknadsplats – Amoi – där livsmedelsbutiker, livsmedelsproducenter och kunder i Oslo-området kan mötas.

Totalt åtta butiker i Oslo-området har anslutit sig till den nya marknadsplatsen Amoi och hemleveranser kommer göras till kunder i Oslo samt ett antal kranskommuner.

Om Posten Norges satsning på Amoi faller väl ut har man för avsikt att ta satsningen vidare till fler regioner i Norge men även ta steget över till Sverige.

BILDEN T H: Kartan visar området (stor-Oslo) som Posten Norges tjänst Amoi levererar ut varor till – fördelat på två olika zoner, där leveranstiderna är mest omfattande i den inre gröna zonen.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-10-29 09:44 Uppdaterad torsdag, 29 oktober 2020 10:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!