Så kraftsamlar Nordic Truck Center

Nordic Truck Center i Malmö. Foto: Nordic Truck Center Nordic Truck Center i Malmö. Foto: Nordic Truck Center

Nordic Truck Center, som är generalagent för DAF i Sverige, Norge och Finland, samlar alla funktioner till en ort för att förbättra service och leveranser.

Nordic Truckcenter kommer att samla alla funktioner i Malmö. Förändringen syftar till att ge ännu bättre lokal service och effektivisera leveranserna till övriga landet. Det innebär bland annat att centrallagret flyttar från Markaryd till Malmö.

– Vi får därmed verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både DAF och Iveco på en och samma plats, säger Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige.

Nordic Truckcenter flyttade under 2019 sitt huvudkontor från Markaryd till Malmö och köpte dessutom Ivecos verksamhet i Malmö. Och nu flyttar man även centrallagret av reservdelar för DAF:s lastbilar.

DAF kommer även i fortsättningen att finnas kvar genom företaget Tecto Trucks som tar över verkstaden under ledning av Nordic Truckcenters tidigare vd Mattias Nilsson.

– Tecto Trucks blir en auktoriserad DAF-verkstad och vi kommer även att ha säljare på plats, vilket känns jättebra, säger Mattias Nilsson.

Nordic Truck Centers satsning i Malmö innefattar också en renovering av verkstaden, som räknar med att nyanställa personal.

– Vi kommer att flytta lagret, utöka verkstadsytan och köpa in en del ny utrustning. Allt för att vara förberedda inför den ökade kundtillströmning som vi räknar med tack vare den här satsningen, säger Amir Alispahic, verkstadschef för Nordic Truckcenter i Malmö.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-09-09 11:10

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!