Så drar du av transportbilsmomsen

I momslagen betraktas de flesta transportbilar under 3,5 ton som personbilar. Det sätter stopp för ett fullt momsavdrag.  (Foton: Volkswagen, illustration: Ebba Strid Udikas) I momslagen betraktas de flesta transportbilar under 3,5 ton som personbilar. Det sätter stopp för ett fullt momsavdrag. (Foton: Volkswagen, illustration: Ebba Strid Udikas)

Med rätt upplägg kan en stor del av momskostnaderna dras av på alla typer av transportbilar. Läs om finansiering av transportbilar i Transportnytt nr 6–2018. 

Momsreglerna driver köpare att välja leasing – men inte att köpa större bilar. Transportnytt tittar på finansieringsalternativen för dig som är på väg att köpa lätt lastbil. Och reder ut hur stort avståndet egentligen måste vara mellan hytt och skåp om du vill dra av momsen.

Transportnytt nr 6-2018, som utkommer i dagarna, kan beställas från vår prenumerationsavdelning eller köpas som e-tidning.

Publicerad 2018-08-16 04:00:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland. 
24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.
Cron Job Starts