Regeringen vill förlänga tillfälligt sjöfartsstöd

 Foto: Stena Line Foto: Stena Line

Regeringen vill förlänga det tillfälligt anpassade sjöfartsstödet för passagerarfärjor. Planen är att förlänga stödet fram till juni nästa år.

I juli i år kom beslutet om det tillfälligt anpassade sjöfartsstödet för passagerarfärjor, som en hjälp till branschen i det svåra ekonomiska läge som uppstått på grund av coronapandemin.

För att sjöfartsstödet ska kunna förlängas måste det få tummen upp i EU. Förslaget har nu skickats för godkännande till EU-kommissionen.När EU gett sitt klartecken förlängs stödet från den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2021.

Stödet innebär att ersättning ges för sjömän på passagerarfärjor som tillfälligt tagits ur trafik på grund av coronavirusets spridning. Nu skickar regeringen in förslaget om förlängning av stödet till EU-kommissionen för godkännande. Därefter kan regeringen besluta om förlängning av den tillfälliga förordningen.

Berörda rederier kan efter taget beslut fortsatt ansöka om stödet hos Delegationen för sjöfartsstöd på Trafikverket.

Publicerad 2020-12-16 09:18 Uppdaterad onsdag, 16 december 2020 09:31

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!