Entreprenör slukar jätterobot i Borås

Rullar över till Reach.  (Bild: Cross Nordic Logistics) Rullar över till Reach. (Bild: Cross Nordic Logistics)

Det stora automatlagret i Borås som förr användes för skivdistribution av Sony, blir nu det femte tredjepartslagret i Jönköpingsentreprenören Stefan Alvarssons butiks- och logistikimperium. Detta genom att hans logistikbolag Reach Logistics, hittills känt som Onepartner Group Logistics, förvärvar Cross Nordic Logistics.

8 18 Reach 2 WEB Stefan Alvarsson Foto Reach for the StarsStefan Alvarsson.

Transportnytt har tidigare skrivit om Onepartner Group, en snabbväxande bukett av bemanning, tredjepartslogistik och fastighetsägande, ägd av Stefan Alvarsson. Nu döps logistikdelen Onepartner Group Logistics om till Reach Logistics, möjligen i linje med namnet på Stefan Alvarssons totala koncern Reach for the Stars, där bland annat också klädbutikkedjan Best of Brands ingår.

Förvärvet av Cross Nordic Logistics på Viaredsvägen i Borås ger Reach Logistics dess femte anläggning, vid sidan av tredjepartslager i Jönköping, Nässjö, Kungsbacka och Göteborg. Som logistikleverantör säger sig företaget vilja erbjuda handels- och industriföretag ett helhetskoncept för e-handel, med automatiserad orderplockning, distribution, så kallat transportkontrolltorn, kundtjänst, fotostudio samt returlogistik. 

Det har överlag varit ovanligt med hög grad av automation hos företag som bedriver tredjepartslogistik. Cross Nordics Boråsanläggning som en gång byggdes för att plocka Sonydistributionens DVD- och CD-skivor, men som med tiden sett den marknaden sina, har följaktligen en unik profil på den svenska marknaden. Vilka varuägare kan dra nytta av effektiviteten i anläggningen vars främsta tillämpningsområde är så pass smalt när det gäller varornas format?

När Sonys verksamhet ENS givit upp togs verksamheten över 2016 av två nyckelmedarbetare – Fredric Grosselfinger och Jonas Källqvist – med ett tiotal anställda, en bråkdel av personalstyrkan under glansdagarna. De två kommer att arbeta kvar under den nya ägaren, och verksamheten uppges behålla sin inriktning samtidigt som den nu sägs få bättre förutsättningar för tillväxt.

Alexander Kristofersson

Publicerad 2018-10-03 14:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts