Postnord säger upp dyrt högkvarter i Solna

För mycket tomma ytor i Postnords landmärke i Solna utanför Stockholm. (Bild: Delarka) För mycket tomma ytor i Postnords landmärke i Solna utanför Stockholm. (Bild: Delarka)

I takt med personalminskningarna i Postnord har hyresavtalet för huvudkontoret Arken blivit en allt dyrare affär.

Enligt Dagens Industri betalar Postnord en bashyra på 92 miljoner kronor per år. Personalminskningar har gjort att bolagets kostnad för outnyttjade ytor i Arken årligen uppgått till mer än 30 miljoner kronor per år.

Nu säger Postnord upp hyresavtalet och skriver i ett pressmeddelande att man nu söker mer ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler i Stockholmsregionen. Avtalet går inte ut förrän i slutet av april 2026 och det finns enligt hyresvärden Delarka ingen möjlighet för Postnord att frånträda avtalet i förtid.

I ett pressmeddelande skriver Delarka att man kommer fortsätta diskussionerna med Postnord om att vara kvar långsiktigt som hyresgäst i fastigheten. Arken har varit Postens och Postnords huvudkontor sedan 2003.

Publicerad 2019-05-09 09:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna