Postnord fortsätter spara – nedskärningar på huvudkontoret

Omkring 200 personer väntas få lämna Postnords huvudkontor, de flesta av dem i Stockholm. Omkring 200 personer väntas få lämna Postnords huvudkontor, de flesta av dem i Stockholm.

Enligt webbtidningen Breakit kommer omkring 200 anställda att få lämna Postnords koncernbolag. Det betyder var fjärde anställd med koncernfunktioner väntas få lämna. De flesta i Stockholm, men det finns också en del i Köpenhamn.

Uppgifterna kommer ungefär en månad efter att vd Håkan Ericsson fått lämna bolaget. Postnord har även nyligen sagt upp hyresavtalet för sitt huvudkontor i Solna.

Antalet brev fortsätter att minska och därmed också intäkterna. Tidigare vd:n Håkan Ericsson vädjade till dåvarande digitaliseringsminister Peter Eriksson om en höjning av brevportot. Postnord kommer också att testa att dela ut post varannan dag. 

En förändring av organisationen innebär att kommunikationsfunktionen på koncernnivå tas bort.

­– Vi måste få ner kostnaderna på koncernnivå och det här är en del av det arbetet, säger kommunikationsdirektören Thomas Backteman, som alltså fått lämna ledningsgruppen i en kommentar till nyhetsbrevet Breakit. Vi har haft en organisation som varit för komplicerad och inte tillräckligt flexibel. Nu är tanken att den ska bli flexiblare och snabbare.

Enligt ett pressmeddelande från Postnord får ytterligare tre personer lämna koncernledningen. Det är Anders Holm, chef för Nordic Solutions, Mikael Wikner, tillförordnad chef för Operations & Technology samt e-handels och logistikchefen Tim Jørnsen.

Den nya koncernledningen ser ut så här:

* Annemarie Gardshol, chef för Sverige och tillförordnad koncernchef
* Lena Larsson, tillförordnad finanschef
* Peter Kjær Jensen, chef för Danmark
* Robin Olsen, chef för Norge 
* Ylva Ekborn, chef för Stålfors 
* Kristina Lilja, chefsjurist 
* Jan Starrsjö, tillförordnad chef för nordisk strategi och lösningar.

Publicerad 2019-06-05 14:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

08 jan
Transportforum
Linköping
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland
19 aug