Postnord flyttar in i nytt logistikcenter vid Landvetter 2020

Det nya logistikcentret byggs i två etapper och blir inflyttningsklart 2020. (Bild: Krook och Tjäder) Det nya logistikcentret byggs i två etapper och blir inflyttningsklart 2020. (Bild: Krook och Tjäder)

Bockasjö och Swedavia bygger ett nytt logistikcenter alldeles intill Landvetter flygplats. Postnord TPL har redan tecknat sig för att hyra hela den nya ytan.

Fastighetsutvecklaren Landvetter Logistik Center, gemensamt ägt av Bockasjö och Swedavia, har tecknat avtal med Postnord TPL om att bygga ett nytt logistikcenter med inflyttning nästa sommar.

Postnord TPL kommer att hyra hela den nya fastigheten som har en uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter och färdigställs i två etapper. Den första etappen omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och kommer vara klar för inflyttning 1 juni 2020. Den resterande delen av byggnaden beräknas vara inflyttningsklar hösten 2020.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Bockasjö och Swedavia bildade 2015 samrisk-bolaget Landvetter Logistik Center med mark väster om infartsvägen till Göteborg Landvetter Airport som ska rymma tre nya logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta om 90 000 kvadratmeter. Den nya logistikparken blir en del av Airport City Göteborg.

Publicerad 2019-09-12 09:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst