Posten Norge och Bring minskar lastbilstransporterna med nytt pallsystem

 Foto: Spaceinvader, Posten Norge Foto: Spaceinvader, Posten Norge

En lastbil mindre varje vecka. Så mycket effektivare kan transporterna bli med det nya pallsystem som Posten Norge och Bring testat.

För att öka fyllnadsgraden i sina lastbilstransporter har Posten Norge och Bring testat ett nytt pallsystem.

Lösningen har testats på bland annat några långa transportrutter i Nordnorge. När det nya pallsystemet använts i transporter längs den 145 mil långa rutten mellan Tromsø och Tana i nordostligaste Norge så kunde man konstatera att det medför att man kan köra en lastbil färre per vecka längs rutten.

Den som stått för arbetet med att ta fram Posten Norges och Brings nya pallsystem är det danska startup-företaget Spaceinvader.

Även Postnord jobbar med lösningen

Även på dansksvenska Postnord har man testat Spaceinvaders nya pallsystem. Hösten 2019 inledde man tester i fält med det nya pallsystemet i transporter mellan tre och senare fem av sina terminaler.

Efter att testerna avslutats med lyckat resultat tecknade Postnord och Spaceinvader ett avtal om fortsatt samarbete i maj förra året. Postnords erfarenheter av Spaceinvaders nya pallsystem var att var åttonde lastbilstransport sparades bort tack vare att man kunde öka fyllnadsgraden i lastbilarna.

Läs mer om Spaceinvaders nya pallsystem HÄR

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-04-29 10:43 Uppdaterad torsdag, 29 april 2021 10:57