Passagerarutrymmet fylldes med gods

Färdiglastat i A333:ans passagerarutrymme med främst medicinsk-teknisk utrustning. (Bild: Lufthansa Cargo) Färdiglastat i A333:ans passagerarutrymme med främst medicinsk-teknisk utrustning. (Bild: Lufthansa Cargo)

Lufthansa Cargo uppger att de för första gången fyllt ett passagerarplan av typen Airbus A333 med gods för en transport mellan Shanghai och Frankfurt.

LH729 från Shanghai landade på Frankfurts flygplats utan passagerare men fylld med gods. I första hand medicinsk-teknisk utrustning som ansiktsmasker och andra typer av personliga skydd. Totalt en last på omkring 30 ton.

I normala fall transporteras omkring hälften av Lufthansa Cargos flyggods med passagerarplan, som ”belly cargo”. Då används lastutrymmet under passagerarkabinen. Men eftersom en lång rad internationella passageraravgångar har ställts in saknas tillräcklig godskapacitet.

Därför har Lufthansa Cargo tagit greppet att använda ett passagerarplan för rena godstransporter. Hela Airbusplanet med registreringsbeteckningen D-AIKI är fyllt med gods. Så väl lastrum som passagerarkabin och utrymmet för handbagage användes för transporten till Frankfurt.

Totalt tar planet omkring 30 ton gods. Det kan jämföras med Lufthansas ordinarie fraktflygplan av typen Boeing 777F med kapacitet för 103 ton.

 

Publicerad 2020-03-25 17:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts