Panduro lägger ut e-handeln – butikslogistiken kvar i egen regi

Panduro låter tredjepartslogistikern Nowaste ta över e-handelsdistributionen. (Bild: Panduro) Panduro låter tredjepartslogistikern Nowaste ta över e-handelsdistributionen. (Bild: Panduro)

Panduro Hobby outsourcar sin e-handelslogistik i Malmö till logistikbolaget Nowaste Logistics i Helsingborg.

Hobby- och detaljhandelsföretaget Panduro Hobby driver idag logistiken i egen regi. Nu kommer den verksamheten flyttas till det automatiserade e-handelslagret som Nowaste etablerar i Helsingborg. Flytten sker i slutet av april och början på maj 2020.

Lagret som Nowaste uppför i Helsingborg utmed E4 och E6 blir i hög grad automatiserat. Det får bland annat en gods-till-expeditör-lösning, utvecklat av Nowaste, som integrerar volymer för både butik och e-handel, paketsortering och IT-system.  Uppdraget kräver många kundanpassningar som är unika för Panduro och dess kunder, meddelar Nowaste.

Det är endast Panduros logistik för e-handeln samt sortimentet för dotterföretaget Kreatima som lösningen avser. Centrallagret för lagring och hantering av logistik för butiker och större återförsäljare kommer fortsatt ligga kvar i Malmö.

Sammanlagt kommer 12-14 personer på Panduros lager i Fosie att beröras av övertalighet, förhandlingar inleds inom kort.

Publicerad 2019-10-23 16:13

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna