Pär Svärdson låter gamla bilar vända

– Hållbarhet är en mycket viktig fråga för Apotea och vi vill utmana andra att bli bättre tillsammans med oss, säger vd Pär Svärdson. (Bild: Mats Udikas) – Hållbarhet är en mycket viktig fråga för Apotea och vi vill utmana andra att bli bättre tillsammans med oss, säger vd Pär Svärdson. (Bild: Mats Udikas)

Bara fordon i miljöklassen Euro 6 kommer att släppas in på området vid nätapoteket Apoteas logistikcentrum i uppländska Morgongåva från årsskiftet.

– Vad jag vet är vi det första svenska företaget att införa miljözon i anslutning till lagret, säger vd Pär Svärdson.

Euro 6 är den hittills högsta miljöklassen. Den har krävts för tunga fordon sedan 2014 och för lätta lastbilar sedan 2016. Från den 1 januari 2019 får inga andra fordon utan vidare köra in på området vid Apoteas lageranläggning i Morgongåva, men till och med juni kan leverantörer tilldelas dispens för fordon i klassen Euro 5.

– Vi har tidigare utmanat våra leverantörer att ta bort onödiga plastförpackningar med mycket gott resultat. Nu tar vi ytterligare ett steg och bannlyser skitiga lastbilar, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

De transportföretag som levererar varor från Apotea till kunder är Postnord, DHL, Schenker, Best, Budbee, Instabox och Airmee.

Publicerad 2018-10-30 15:57:56

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 jan
06 feb
19 feb
Logimat
Stuttgart
05 mar
Transport Week
Gdynia, Polen
21 mar
Transport
Herning, Danmark.
Cron Job Starts