Pär Svärdson låter gamla bilar vända

– Hållbarhet är en mycket viktig fråga för Apotea och vi vill utmana andra att bli bättre tillsammans med oss, säger vd Pär Svärdson. (Bild: Mats Udikas) – Hållbarhet är en mycket viktig fråga för Apotea och vi vill utmana andra att bli bättre tillsammans med oss, säger vd Pär Svärdson. (Bild: Mats Udikas)

Bara fordon i miljöklassen Euro 6 kommer att släppas in på området vid nätapoteket Apoteas logistikcentrum i uppländska Morgongåva från årsskiftet.

– Vad jag vet är vi det första svenska företaget att införa miljözon i anslutning till lagret, säger vd Pär Svärdson.

Euro 6 är den hittills högsta miljöklassen. Den har krävts för tunga fordon sedan 2014 och för lätta lastbilar sedan 2016. Från den 1 januari 2019 får inga andra fordon utan vidare köra in på området vid Apoteas lageranläggning i Morgongåva, men till och med juni kan leverantörer tilldelas dispens för fordon i klassen Euro 5.

– Vi har tidigare utmanat våra leverantörer att ta bort onödiga plastförpackningar med mycket gott resultat. Nu tar vi ytterligare ett steg och bannlyser skitiga lastbilar, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

De transportföretag som levererar varor från Apotea till kunder är Postnord, DHL, Schenker, Best, Budbee, Instabox och Airmee.

Publicerad 2018-10-30 16:57

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.