Nytt kombilinje mellan Nederländerna och Norrköping

I början på september började den nya kombitåget gå till Norrköping från Nederländerna. Det ankommer tre gånger i veckan. (Bild: Norrköpings Hamn) I början på september började den nya kombitåget gå till Norrköping från Nederländerna. Det ankommer tre gånger i veckan. (Bild: Norrköpings Hamn)

En ny linje med kombitåg har börjat gå mellan knutpunkten Venlo i Nederländerna och Norrköping. Linjen drivas av nederländska logistikföretaget Westerman Multimodal Logistics.

 Premiären för direkttrafiken mellan Venlo och Norrköping var 4 september. Frånstart handlar det om tre heltåg per vecka, men ambitionen är att utöka till daglig trafik uppger Pelle Jonsson som är svenska representant för Westerman. 

En fördel med kombitransporter från Nederländerna, förutom miljöfördelarna är att det blir möjligt att lasta ända upp till 31,5 ton på en trailer, enligt svenska och nederländska regler. 25 ton är annars gränsen för trailertransporter som ska gå genom Tyskland.

Publicerad 2019-09-05 12:25

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Cron Job Starts