Nya Hollandia ökar kapaciten till Gent med 200 trailrar

Hollandia började går från Göteborg till Gent i slutet på november. (Bild: DFDS) Hollandia började går från Göteborg till Gent i slutet på november. (Bild: DFDS)

DFDS håller på att ersätta sina rorofartyg som går från Göteborg till Gent. Först ut är Hollandia som tar 450 trailrar, nästan 200 fler än föregångaren Petunia Seaways. Premiärturen skedde i slutet på november.

Hollandia är ett av sex likadana fartyg som DFDS beställt och är 237 meter långt, 33 meter brett och kan lasta 450 trailrar på totalt 6700 lastmeter. Det är byggts på kinesiska Jinling Shipyard. Petunia Seaways som nu börjat gå mellan Immingham och Cuxhaven är på drygt 3800 lastmeter.

Hollandia döptes i slutet på november. Några av gästerna var Martin Lundstedt, vd på AB Volvo som är en av de viktigaste kunderna med bilfabriker i både Göteborg och Gent, samt Dan Sten Olsson vd på Stena. Ragna Alm, gift med Roger Alm, Volvo Lastvagnars vd blir gudmor till fartyget.

Publicerad 2019-12-04 16:11

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien