Ny Sverigemästare i motviktstruck

Ken Wetterlund (mitten) vann motviktstävlingen i Truck-SM. Janne Morell (t v) kom på andra plats och Jimmy Sol på tredje. (Bild: Mats Udikas) Ken Wetterlund (mitten) vann motviktstävlingen i Truck-SM. Janne Morell (t v) kom på andra plats och Jimmy Sol på tredje. (Bild: Mats Udikas)

Ken Wetterlund från Coor Services är ny Sverigemästare på motviktstruck. I tisdagens final på mässan Logistik och Transport ryckte han förbi Jimmy Sol och Jan-Erik Morell som båda tagit hem SM-titeln i truck ett par gånger vardera under åren.

Ken Wetterlund från Coor Services i Trollhättan har stegvis tagit sig upp på prispallen. 2012 och 2015 placerade han sig på tredje respektive andraplats. I årets tävling körde han på en Linde E18, typ 386-02

Efter förmiddagens båda körningar hade han tredje bästa tid efter truck-SM-veteranerna Jimmy Sol och Janne Morell. Båda i Toyotastallet med en Traigo 8FBMT15

Jimmy Sol var titelinnehavare på motviktstruck sedan 2015. Både han och Janne Morell har deltagit i toppstriderna på truck de senaste 20-25 åren. I det här sammanhanget är det ingen överdrift att kalla dem veteraner.

Marcus Eskilsson från Volvo Personvagnar som aldrig tidigare deltagit i Truck-SM deltog också i finalen. Även han tävlade med Lindetrucken.

Marcus Ericsson hade fjärde bästa tiden efter de tidigare körningarna och inledde därför finaltävlingarna. Han klarade banan på 3:05 och fick en tilläggstid på 40 sekunder.

Därnäst var det dags för Ken Wetterlund som med säker körning klarade banan på korta 2:42 och ett straff på 40 sekunder. Se hans finalåk här.

Det genast satte press på de två Toyotaförarna som valde två olika taktiker för att ta sig högst på prispallen. Jimmy Sol satsade allt på ett kort och körde på 2:35, snabbast hittills. En chansning som han har gjort förr. Men han kunde inte behålla sin SM-titel. Felen var för många och det samlade straffet blev höga 1 minut och han lyckades inte ta sig förbi Wetterlund.

Janne Morell gjorde tvärtom och körde på säkerhet, Det flöt på bra till att börja med, men vid pallstället tycktes det haka upp sig och det tog lite lång tid att fullfölja banan, 2:57. Han hade lägsta tillägget av de fyra i finalen, men totaltiden var fem sekunder längre än Ken Wetterlunds.

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Maskinleverantörerna i samarbete med Transportnytt. Truck-SM har en egen Facebooksida.

 Mats Udikas

  Finalister Truckföretag Tillägg Totaltid
1 Ken Wetterlund, Coor Service Linde MH 0:40 3:22
2 Jan-Erik Morell, JM Förarutbildning Toyota MH 0:30 3:27
3 Jimmy Sol, Freab Toyota MH 1:00 3:35
4 Marcus Eskilsson, Volvo PV Linde MH 0:40 3:45

 

Publicerad 2018-11-06 23:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

18 jun
TOC Europe
Rotterdam, Nederländerna
03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
Cron Job Starts