Ny logistikpark norr om Stockholm

Det nya logistiområdet ligger utanför Bålsta, intill E18 och nära Arlanda. (Bild: Logicenters) Det nya logistiområdet ligger utanför Bålsta, intill E18 och nära Arlanda. (Bild: Logicenters)

Logicenters och Kilenkrysset går nu samman för att bygga en logistikpark i Bålsta norr om Stockholm. Redan före sommaren kan de första byggarbetena inledas och på området finns det plats för logistikanläggningar på sammanlagt 150 000 kvm.

Bålsta som ligger längs E18 omkring 40 min norr om Stockholms centrum kommer att bli plats för en ny stor logistikpark. NREP Logicenters och Kilenkrysset driver projektet tillsammans. Enligt ett pressmeddelande har de båda företagen mångårig erfarenhet av varandra och har byggt upp ett ömsesidigt förtroendekapital. Logicenters har bland annat köpt flera stora markområden av Kilenkrysset.

Markområdet Håby Lundby 2:8 utanför Bålsta som ska utvecklas är 312 400 kvm. Totalt kan en yta på 150 000 kvm bebyggas.

– Det är väldigt stort för oss att etablera en helt ny logistikpark. Området har stor potential att bli en logistisk knutpunkt framöver. Nu planerar vi för att påbörja fastighetsutvecklingen under andra kvartalet i år, säger Matthias Kettelhoit, affärsansvarig på Logicenters.

– Vi är fyllda med tillförsikt inför etableringen. Logistikparken kommer att utvecklas på bra mark och ha ett optimalt läge där 3,5 miljon människor finns inom en timmes resa, säger Jens Persson, vd för Kilenkrysset.

Publicerad 2019-01-10 11:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!