Ny fartygslinje kopplar ihop Göteborg med Norge

Sea Cargos fartyg Sea Cargos fartyg "Bore Bay". Foto: Sea Cargo

Vid årsskiftet börjar norska rederiet Sea-Cargo trafikera Göteborg på sin linje mellan polska Swinoujscie och Sunndal på Norges Atlantkust.

Från och med årsskiftet kommer Göteborg att en gång i veckan trafikeras av rederiet Sea-Cargos fartyg på en rutt mellan Swinoujscie i Polen och Sunndal sydväst om Trondheim vid Norges Atlantkust. Fartygen på rutten gör anlköp i hamnarna Sunndal, Bergen, Stavanger, Lysekil, Göteborg och Swinoujscie. Vid behov anlöper fartygen även norska Ålesund.

– Den här linjen är en unik satsning med många ben att stå på vad gäller volymunderlag. Vi har en industriell volym i botten som gör satsningen möjlig och vi har fått ett överväldigande gensvar från marknaden. Nu ser vi fram emot att koppla upp mot Göteborgs hamns linjenät och komma igång med trafiken, säger Tore Knudsen, Director Shipping Division på Sea-Cargo.

I Göteborgs hamn kommer fartygen hanteras av Logent Ports and Terminals som driver en av hamnens fyra roro- och bilterminaler.

– För vår del innebär den nya linjen stora möjligheter att erbjuda mer än bara stuveritjänster till rederiet. Vår Container Freight Station hanterar gods såväl med gaffeltruck som lyfttruck och kompletterar på så sätt sjötransporten med lagerhållning för import- och exportgods, säger Richard Hjertquist, Site Manager på Logent Ports and Terminals i Göteborg.

BILDEN UNDER: Logents terminal i Göteborgs hamn närmast i bild. Här kommer den nya trafiken att anlöpa från årsskiftet. Foto: Göteborgs Hamn AB.

LogentPortsandTerminals

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-11-30 13:30 Uppdaterad torsdag, 03 december 2020 14:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!