Ny containerlinje i Mälaren

Ett av det tyska rederiet Reederei Deymans fartyg, här i flodtrafik. Foto: Reederei Deymann Ett av det tyska rederiet Reederei Deymans fartyg, här i flodtrafik. Foto: Reederei Deymann

Wallenius planerar att komma igång med sin containersjöpendel mellan Stockholmshamnarna och Västerås hamn senare i år. Nu blir istället ett tyskt rederi först ut att starta sådan trafik.

Tyska Reederei Deymann startar i dagarna containertransporter mellan Norviks hamn i Nynäshamn söder om Stockholm och Västerås hamn i Mälaren. Den nya rutten får två avgångar i veckan med konventionella mindre containerfartyg och är Sveriges första inlandsfartygspendel.

Sedan tidigare har rederiet Wallenius planer på att starta en containerpendel mellan Norviks och Västerås hamnar. Wallenius planer rymmer fem avgångar i veckan men med mindre fartyg än de Reederei Deymann börjat trafikera Mälaren med.

Vi har vetat om Reederei Deymanns planer en tid, men nu kom de igång med sin trafik snabbare än vi räknat med, berättar Nicklas Ebersson, marknadsansvarig för gods på Stockholms Hamnar AB.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-02-12 11:39 Uppdaterad fredag, 12 februari 2021 11:40
Cron Job Starts